ISO 22000:2005, GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BAŞDENETÇİ EĞİTİMİ

Ön Tanıtım

Kuruluşların Gıda Güvenliği yönetimlerini üçüncü taraf olarak, etkin ve bağımsız bir şekilde denetleyebilmek bazı zaman çok zor ve kafa karıştırıcı olabilir. Bir Gıda Güvenliği yönetim sisteminin performansı bir bütün olarak en iyi şekilde yapılacak olan denetimler ile belirlenebilir. Yönetim sisteminin performansını belirleyebilmek için yapılacak olan denetimler özel bilgi ve becerisi olan denetçiler gerektirmektedir. Bu kursumuz özellikle denetçileri bu şekilde bilgi ve beceriler ile donatmak içindir.
Bu kursun amacı, katılımcılara ISO 22000 standardına ve uygun olduğu durumlarda ISO 19011 ve ISO 17021 standartları doğrultusunda kuruluşların Gıda Güvenliği yönetim sisteminin birinci, ikinci ve üçüncü taraf denetimlerini yapabilemek için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.


Kursa katılma şartları ?

Bu kurs gıda güvenliğine yönetim sistemi yaklaşımını anlamak ve gıda güvenliği standardlarına göre etkin denetim becerilerini geliştirmek isteyen gıda güvenliği profesyonelleri için geliştirilmiştir. Bu kurs bir uygulama kursu, gıda güvenliği mevzuatında uzman yetiştirme kursu veya daha önce gıda güvenliği bilgisi olmayan katılımcılara uzmanlık kazandıracak bir kurs değildir. Bu kursa katılmadan önce aşağıdaki şartları karşılıyor olmanız gerekir :
* Gıda zincirinde çalışma tecrübesine sahip olma ve tercihen bir yönetim sistemini geliştirme ve uygulama tecrübesi.
* Uygun temel gıda güvenliği mevzuatı konusunda bilgi ( gıda konusuna göre değişebilir. )
* Ön koşul proramlarını bilme ve uygulayabilme.
* Tarım (ITU), Veterinerlik (IVU), Üretim (GMP), Hijyen (GHP), dağıtım (GDP) ve/veya Ticaret (GTP) konularında iyi uyulama pratikleri konularında bilgi sahibi olmak.
* Codex Alimentarius da tanımlandığı şekli ile HACCP prensiplerini bilme.

Kurs Programı

* Gıda güvenliği yönetimi ve denetimlerde kullanılan terim ve terminoloji
* Gıda ggüvenliği yönetimi amaç ve hedefleri
* PUKİ
* GGYS - Yönetim ve proseslerin ilişkisi
* Acil durumlar
* GGYS denetleme
* Denetim Tipleri
* Yasalar ve diğer şartlar
* Akreditasyon ve Belgelendirme
* Akreditasyonun faydaarı
* Denetimlerde rolü olanlar ve sorumlulukları
* Denetçi özellikleri
* Denetinleme prosesi
* Denetim kapsamı ve denetim hedefleri
* Denetim süresi
* Denetçi seçimi ve denetim ekibi oluşturma
* Aşama 1 denetimleri
* Denetim planlama
* Soru listesi hazırlama
* Açılış Toplantısı
* Denetim görüşmesi yapma
* Aşama 2 denetimleri
* Uygunsuzluk belirleme
* Denetim gözden geçirme
* Kapanış toplantısı
* Uygunsuzluk kaydetme ve raporlama
* Denetim raporlama
* Takip denetimleri ve düzeltici faaliyetler

Kimler katılmalı ?

Gıda Güvenliği yönetim sistemi baş denetçi kursu katılımcılara sadece değer yaratan Gıda Güvenliği denetimleri yapabilmeleri için bilgi ve beceri kazandırmak için değil ayrıca aynı zamanda sadece katılımcılara değer katan denetim yapabilecekleri becerileri kazandırmak için değil aynı zamanda, katılımcılara Gıda Güvenliği yönetim sistemleri tasarım ve geliştirilmesi konusunda daha geniş anlayış kazandırılması içindir. Bu kurs Gıda Güvenliği yönetimi ile ilgili katılımcılara, güvenli gıda için planlama, HACCP ve OÖŞP planlarının yönetilmesi ve etkin uygulamasının sağlanması, amaç ve hedefleri, operasyon kontrolleri ve yasalara uygunluk gibi önemli konulardaki ilişkiyi kurabilmelerini de sağlayacaktır.

Kursa Onayı ?

Bu kurs CQI ve IRCA tarafından onaylanmıştır

İletişim ?

Kurs ile ilgili sorularınız varsa lütfen aşağıdaki telefon ve mailden iletişim kurunuz
+90 332 2454656
h a t i c e @esenek.com


Banka Hesap Numaralarımız
GARANTİ BANKASI KONYA BÜSAN ŞUBESİ HS. NO: 790 - 6299459
Ünvan ESENEK ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZM.LTD.ŞTİ
IBAN TR53 0006 2000 7900 0006 2994 59


YAPI KREDI BANKASI KONYA MERAM ŞUBESİ HS.NO: 47989503
Ünvan ESENEK ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZM.LTD.ŞTİ
IBAN TR37 0006 7010 0000 0047 9895 03